shopify site analytics
Αγορά Samsung Galaxy S3 ή HTC One X: Ποιο είναι καλύτερο - Techinsider

Αγορά Samsung Galaxy S3 ή HTC One X: Ποιο είναι καλύτερο

HTConeX-VS-Samsung-Galaxy-SΈχουμε και τα δύο κινητά και τα χρησιμοποιούμε συνεχώς για διάφορες λειτουργίες. Έχουμε δείξει στο παρελθόν διάφορα κόλπα τόσο για το Samsung Galaxy S3 όσο και για το HTC One X.

Πάμε να τα συγκρίνουμε σε 5 κεντρικούς άξονες και φυσικά σε μικρές λεπτομέρειες και παρατηρήσεις που θα κάνουν τη διαφορά.

Για κάθε προβάδισμα του κάθε τηλεφώνου θα βάζουμε και έναν πόντο.

Διαστάσεις & Εμφάνιση

Τα δύο τηλέφωνα είναι εξαιρετικά λεπτά όμως το Samsung είναι πιο λεπτό κατά λίγα χιλιοστά (8.6 χιλιοστά έναντι 8.9χιλιοστά). (Samsung +1)

Το Samsung είναι επίσης λίγο πιο ψηλό καθώς έχει και μεγαλύτερη οθόνη.

Η πλάτη του Samsung είναι γυαλιστερή ενώ του HTC ματ. Το HTC είναι πιο τετραγωνισμένο σε σχέση με το Samsung που έχει πιο στρογγυλεμένες άκρες.

Στο πίσω μέρος του HTC υπάρχει ένα καρούμπαλο, αυτό της φωτογραφικής μηχανής. Δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει αν και η HTC το θεωρεί σχεδιαστική λεπτομέρεια. Μάλλον κάνει την κάμερα ευάλωτη. (HTC -1)

Οθόνη

Το Samsung έχει μεγαλύτερη οθόνη κατά 0.1 ίντσα. Αυτό σημαίνει ότι το Samsung Galaxy S3 έχει οθόνη 4.8 ιντσών ενώ το HTC One X 4.7 ίντσες. (Samsung +1)

sigrisihtconeX-samsunggalaxys3 (8)

Και οι δύο οθόνες είναι υπερβολικά μεγάλες, πάρτε το θετικά ή αρνητικά. Το θετικό είναι ότι μπορείς να δεις με άνεση έγγραφα, σελίδες, φωτογραφίες.

Το αρνητικό είναι ότι δεν μπορείς να τις χειριστείς με το ένα χέρι εκτός κι αν κάνεις κόλπα οπότε κινδυνεύει να σου πέσει.

Όσοι βλέπουν την τεράστια οθόνη ενθουσιάζονται στην αρχή αλλά δυσκολεύονται στη συνέχεια.

Ως προς την ποιότητα, και οι δύο οθόνες είναι εκπληκτικές με αυτή του HTC να έχει λίγο περισσότερα πίξελ (πυκνότητα 312 αντί για 306) αν και έχουν την ίδια ανάλυση. Απλά επειδή το Samsung έχει μεγαλύτερη οθόνη, “απλώνουν” και τα πίξελ. (HTC +1)

Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούν οι εταιρείες είναι ισοδύναμες.

Βέβαια όλα αυτά στο σκοτάδι, όταν τις βάλεις στον ήλιο, δεν βλέπεις σχεδόν τίποτα ούτε στη μία, ούτε στην άλλη.

Σε κάθε περίπτωση η οθόνη είναι wow factor και δεν υπάρχει νικητής εδώ. Ισοπαλία.

Επεξεργαστής

sigrisihtconeX-samsunggalaxys3Τα δύο τηλέφωνα έχουν τετραπύτηνους επεξεργαστές που προσφέρουν μεγάλη ταχύτητα στις καθιερωμένες εργασίες.

Μιλάμε για επεξεργαστή Exynos 4412 Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 στο Samsung και Nvidia Tegra 3 Quad-core 1.5 GHz στο HTC. H RAM είναι ίδια και στα δύο τηλέφωνο 1GB.

Το HTC μπουτάρει πιο αργά από το Samsung Galaxy S3 ενώ το Sense 4.0 δείχνει να είναι γενικά πιο βαρύ στις λειτουργίες του. (HTC -1)

Ωστόσο σε διάφορες λειτουργίες και εφαρμογές το HTC δείχνει να πηγαίνει ελαφρά πιο γρήγορα. Θα δυσκολευτείς να δεις τις διαφορές αλλά υπάρχουν. (HTC +1).

Κάμερα

Τα δύο τηλέφωνα έχουν κάμερες 8 MP με ανάλυση 3264×2448 pixels με autofocus και LED flash για βραδινές λήψεις.

Οι λεπτομέρειες είναι μικρές και κοντράρονται λήψη με λήψη.

Το HTC έχει λίγο καλύτερη κάμερα, η μηχανή επεξεργασίας της φωτογραφίας δίνει καλύτερο αποτέλεσμα, κυρίως όταν υπάρχει περιορισμένος φωτισμός. Οι διαφορές είναι εμφανείς, σε αυτό το κείμενο φωτογραφίσαμε το ένα κινητό με το άλλο και το αποτέλεσμα είναι εμφανές. (HTC +1)

sigrisihtconeX-samsunggalaxys3 (3)

Αν και τα δύο τραβάνε βίντεο και φωτογραφίες μαζί, η διάταξη στην οθόνη του HTC είναι καλύτερη καθώς μπορείς με ένα άγγιγμα να ξεκινήσεις να τραβάς βίντεο ή φωτογραφία καθώς και τα δύο κουμπιά βρίσκονται πάνω στην οθόνη. Είναι μοναδικό χαρακτηριστικό αυτό. Στο Samsung πάλι χρειάζονται δύο κινήσεις. (HTC +1)

sigrisihtconeX-samsunggalaxys3 (1)

Επίσης στο HTC για πολλαπλές λήψεις απλά πατάς παρατετταμένο το κουμπί. Στο Samsung πρέπει να μπεις στο μενού και να κάνεις ρυθμίσεις. Επίσης το HTC δεν έχει περιορισμό στον αριθμό των φωτογραφιών που τραβάει και επιλέγει αυτόματα την καλύτερη από αυτές που έχεις τραβήξει. (HTC +1)

sigrisihtconeX-samsunggalaxys3 (2)

Και τα δύο τηλέφωνα έχουν εμπρόσθια κάμερα για βιντεοκλήσεις. Βέβαια του Samsung είναι λίγο καλύτερη 1.9MP έναντι 1.3MP του HTC. (Samsung +1)

sigrisihtconeX-samsunggalaxys3 (7)

Άλλες λειτουργίες & Παρατηρήσεις

Μπαταρία. Στο HTC δεν βγαίνει η μπαταρία με αποτέλεσμα να μην μπορείς να την αντικαταστήσεις. Επίσης η μπαταρία του Sasmung είναι λίγο μεγαλύτερη (2100 mAh έναντι 1800 mAh) κι αυτό του δίνει μεγαλύτερη αυτονομία. (Samsung +1)

sigrisihtconeX-samsunggalaxys3 (9)

Κάρτα microSD. Το HTC δεν παίρνει κάρτα microSD, που σημαίνει ότι πρέπει να αρκεστείς στην εσωτερική μνήμη που είναι 32GB. Δεν είναι λίγα αλλά στα Android έχουμε συνηθίσει να έχουμε και επιπλέον μνήμη (Samsung +1)

Ευάλωτα: Τα δύο τηλέφωνα είναι εξαιρετικά ευάλωτα σε πτώσεις. Ειδικά στο HTC, δεν θα ανεχτεί δεύτερη πτώση. Λένε ότι έχουν Gorilla Glass αλλά οι αντοχές τους είναι αστείες. Δεν ρίξαμε κάτω το Samsung αλλά το HTC άντεξε μόλις 1 πτώση. Σε κάθε περίπτωση πάρτε θήκη.

sigrisihtconeX-samsunggalaxys3 (4)

Ήχος: Ο εξωτερικός ήχος του HTC είναι λίγο καλύτερος κυρίως χάρη στη συνεργασία με την Beats Audio. Η ανοιχτή ακρόαση ακούγεται δυνατά κι αυτό φαίνεται από τα ηχεία που βρίσκονται στο πίσω μέρος (HTC +1)

sigrisihtconeX-samsunggalaxys3 (5)

GPS. Οι δύο συσκευές έχουν δέκτη GPS και Google Maps που όμως δεν προσφέρουν πλοήγηση. Το Samsung πιάνει πολύ πιο γρήγορα GPS σήμα ύστερα από δοκιμές που κάναμε. (Samsung +1)

Ραδιόφωνο. To Samsung έχει πολύ καλύτερο πομπό ραδιοφώνου. Το ραδιόφωνο του HTC έκανε χιόνια και δεν έπιανε καθαρά. Αντιθέτως το αντίστοιχο του Samsung έπιανε καμπάνα. Κάναμε την ίδια διαδρομή, για αρκετές ημέρες με τον ίδιο σταθμό. Το Samsung έχει καλύτερο πομπό. (Samsung +1)

sigrisihtconeX-samsunggalaxys3 (6)

Κεντρικό κουμπί. Το κεντρικό κουμπί στο Samsung είναι φυσικό ενώ στο HTC ψηφιακό. Πατιέται πιο εύκολο το ψηφιακό στο HTC σε σχέση με το Samsung αλλά το φυσικό έχει 3 λειτουργίες αντί για 1 που έχει το ψηφιακό του HTC. Το φυσικό όμως δεν πατιέται τόσο καλά, ειδικά με το ένα χέρι. (ισοπαλία)

sigrisihtconeX-samsunggalaxys3 (11)

Μπάρα ειδοποιήσεων. Η μπάρα ειδοποιήσεων έχει πολύ περισσότερες λειτουργίες στο Samsung. Έχει πολλές επιλογές για άμεση ρύθμιση του τηλεφώνου. Έτσι δεν μπερδεύεσαι στο μενού. (Samsung +1).

sigrisihtconeX-samsunggalaxys3 (12)

Αποτέλεσμα

Μιλάμε για 2 κορυφαία τηλέφωνα. Δεν μπορείς να πεις ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Όποιο και να πάρεις, θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου.

Τώρα στα επιμέρους, εξαρτάται που δίνεις βαρύτητα. Σε κάποια το HTC είναι λίγο καλύτερο, σε άλλα το Samsung υπερέχει.

10 Comments

 1. christina says:

  Kalhspera. Skeftomai na agorasw ena kinito k auto pou mou exei aresei einai to galaxy s3 omws epeidh den uparxei h oikonomikh dunatothta skefthka kati paromoio dhladh to galaxy s3 mini. Akousa omws oti kapoioi den einai ikanopoihmenoi apo thn apodosh tou. Giauto kai zhtw na mou peite eseis an ontws isxuei kati tetoio. Den zhtaw kati apethtiko san xrhsths kinhtou. Apla thelw na phgainei kala xwris na kollaei kai na antapokrinetai (oxi apoluta vevaia) sthn texnologia. Akomh akousa oti den mporei na parei epektash mnhmhs me karta SD. Isxuei kati tetoio? Telika na katalhksw se auth thn epilogh?

 2. christina says:

  Sas euxaristw polu kai sugxaritiria gia thn douleia sas!!

 3. Σαββατούλα says:

  Καλησπέρα σκέφτομαι να αγοράσω το Galaxy s3 αλλά κάπου διάβασα ότι δεν μπορείς να κάνεις βιντεοκλήσεις ή μεσω skype !Αληθεύει αυτό???

 4. Σαββατούλα says:

  καλησπέρα!! Μηπως μπορείτε να μου πειτε ποιο κινητο (smartphone) να αγοράσω??? δικαιούμαι επιδότηση 200 ευρώ και διαθέτω μεχρι 200 ευρώ να διαθέσω επιπλέον!!το galaxy s3 ήταν η πρώτη μου σκέψη αλλά σήμερα έμαθα πως πέφτουν οι τιμές λόγω του galaxy s5 που αναμένεται να βγει συντομα..και ότι το S3 καταργείται,!!!!!!!!!βεβαια ομολογώ πως το S3 μου αρέσει γιατι ειναι στα κυβικά μου απλά δεν ξέρω αν χρειαστεί κάτι στο μέλλον (στην επισκευή του)

Leave a Reply