Πως μεταφέρουμε μια εφαρμογή από το τηλέφωνο στην SD card για να γλιτώσουμε μνήμη

Η Nicole ρώτησε, ο TECHinsider απαντάει:

Έχω κινητό με Android 2.3.6. όταν κατεβάζω εφαρμογές κάποιες αποθηκεύονται στην εσωτερική μνήμη, αλλά οι περισσότερες αποθηκεύονται στην κάρτα μνήμης. Έχω πατατηρήσει ότι ενώ αποθηκεύονται στην κάρτα μνήμης, μου τρώνε και χώρο από την εσωτερική μνήμη. Γιατί γίνεται αυτό? Αφού αποθηκεύονται στην καρτα μνήμης…

Πάμε να δούμε πρώτα πως γίνεται η μεταφορά εφαρμογών από το τηλέφωνο στην κάρτα SD.

Πρόκειται για μια λειτουργία που έχουν όλα τα τηλέφωνα Android από την έκδοση 2.2 και μετά.

Για να γλιτώσετε χώρο από την μνήμη του τηλεφώνου και να μπορέσετε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε περισσότερες εφαρμογές, καλό είναι να μεταφέρετε μερικές εφαρμογές στην κάρτα SD.

Πως γίνεται αυτό;

Αρχικά πάμε στο Ρυθμίσεις – Εφαρμογές – Διαχείριση Εφαρμογών και πατάμε πάνω σε μια εφαρμογή που θέλουμε να μεταφέρουμε.

Δεν μπορούν να μεταφερθούν όλες οι εφαρμογές στην SD, κάποιες δεν μπορούν επειδή είναι εργοστασιακές (έρχονται μαζί με το τηλέφωνο), άλλες γιατί δεν θα λειτουργούν μετά και κάποιες τρίτες επειδή ο προγραμματιστής δεν το επιτρέπει.

Σε κάθε περίπτωση δοκιμάζουμε να δούμε ποιες μεταφέρονται και ποιες όχι.

Όταν εντοπίσουμε μία που μεταφέρεται, πατάμε το κουμπί “Μετακίνηση στην Κάρτα SD”. Περιμένουμε λίγο και έγινε.

android-move-to-sd

Τώρα αν ξαναπάμε στην εφαρμογή βλέπουμε ότι γράφει πλέον “Μετακίνηση στο τηλέφωνο”. Αυτό σημαίνει ότι έχει περάσει στην SD. Κάνουμε το ίδιο και για τις άλλες μας εφαρμογές.

android-move-to-phone

Γιατί αν και μεταφέρθηκε στην SD τρώει χώρο στο τηλέφωνο;

Όπως θα παρατηρήσεις πριν μεταφέρουμε τη συγκεκριμένη μας εφαρμογή στην κάρτα (hootsuite) καταλάμβανε 4.06MB στο τηλέφωνο. Μετά τη μεταφορά στην SD καταλαμβάνει μόλις 1.40ΜΒ. Δηλαδή γλιτώσαμε πάνω από το μισό.

Αυτό είναι λογικό καθώς το τηλέφωνο για να λειτουργήσει με μια εφαρμογή χρειάζεται κάποια στοιχεία της. Αυτό γίνεται και για να μην αργεί να φορτώσει την εφαρμογή. Κάποια δομικά στοιχεία της εφαρμογής παραμένουν στο τηλέφωνο ενώ τα υπόλοιπα μεταφέρονται στην κάρτα SD.

Είναι σχεδόν αδύνατον να μεταφερθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες στην κάρτα SD καθώς θα είχαμε καθυστερήσεις και δεν θα λειτουργούσαν σωστά οι εφαρμογές.

Φυσικά δεν μπορούμε να αποθηκεύσουμε απεριόριστο αριθμό εφαρμογών γιατί ακόμα κι αν τις μετακινούμε όλες στην SD (που κι αυτό δεν γίνεται) κάποια στιγμή η μνήμη του τηλεφώνου μας θα γεμίσει. Αλλά αν τις μετακινούσαμε όλες στην SD, πως θα θέλαμε μετά να αγοράσουμε το επόμενο μοντέλο με ακόμα μεγαλύτερη μνήμη;

Ελπίζω να βοηθήσαμε, ότι άλλο αφήστε ένα σχόλιο!

Συγκρίνουμε τα καλύτερα κινητά
Σύγκριση smartphones με 300€
Σύγκριση smartphones με 200€
Android tips για το κινητό
Facebook tips που δεν ήξερες
Κινητά με χαμηλή ακτινοβολία
Όλα τα dual sim κινητά
Συγκρίνουμε όλα τα iPad
Windows Phone 8 κόλπα