shopify site analytics

Πως κάνουμε κάποιον block ή unfollow στο Facebook

Στο Facebook υπάρχουν διάφορα είδη block για να μην μας ενοχλούν άνθρωποι που δεν θέλουμε. Τα αναφέρουμε και στα σεμινάρια Facebook.

Πάμε να δούμε τις βαθμίδες.

1. Μόνο τα σημαντικά

Αν ένας φίλος σε βομβαρδίζει με posts που δεν σε ενδιαφέρουν, υπάρχει τρόπος να μειώσεις τα posts που βλέπεις.

Μπορείς να το κάνεις με 2 τρόπους

Από το News Feed πας στο post του φίλου σου και πατάς το βελάκι πάνω δεξιά.

Μετά επιλέγεις το Only Important.

unsubscribe

Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι από το προφίλ του φίλου σου.

Μπαίνεις στο προφίλ του και πατάς πάνω στο κουμπί Friends.

Μετά επιλέγεις το Settings.

Τέλος επιλέγεις ποια status updates θα δέχεσαι (only important ή επιλέγεις έναν ένα όσα σε ενδιαφέρουν).

profile01

2. Unsubscribe – Show In News Feed

Με το Unsubscribe ουσιαστικά δεν δέχεσαι κανένα status update πλέον αλλά παραμένεις φίλος με το φίλο σου.

Αν κάνεις κάποιον unsubscribe δεν θα το μάθει ποτέ αυτός οπότε κάντο άφοβα για να μην σε βομβαρδίζουν.

Και αυτή η λειτουργία γίνεται από το page profile (ως επιλογή Show In News Feed όπου ξετικάρεις τη συγκεκριμένη επιλογή.

Επίσης γίνεται από το News Feed όπου μπορείς άμεσα να πατήσεις Unsubscribe.

unsubscribe

3. Unfriend

Με το Unfriend ουσιαστικά διαδγράφεις κάποιον από φίλο σου (στην ίδια τοποθεσία αλλά στο τέλος κάτω κάτω από τη σελίδα του προφίλ του φίλου σου).

Έτσι δεν θα δέχεσαι κανένα status update του και θα είσαι ήρεμος αλλά εκείνος θα μάθει ότι τον έχεις σβήσει από φίλο σου αργά ή γρήγορα.

4. Block

Το block είναι η μεγαλύτερη βαθμίδα αποκλεισμού. Όχι μόνο καταργείς κάποιον από φίλο σου στο Facebook αλλά τον μπλοκάρεις και δεν μπορεί να δει τίποτα σχετικό με εσένα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να δει το λογαριασμό σου, ούτε τις σχετικές δημοσιεύσεις, αυτός ο άνθρωπος θα χαθεί από το Facebook λογαριασμό σου.

Έτσι ξεμπέρδεψες…

Για να κάνεις κάποιον block πας στο δικό σου προφίλ και πατάς πάνω δεξιά Privacy Settings.

Μετά πας κάτω κάτω εκεί που λέει Blocked People and Apps και πατάς Manage Blocking.

Στην επιλογή Block Users γράφεις το όνομα ή το email του χρήστη που θέλεις να εξαφανίσεις.

block

Το Facebook θα σου εμφανίσει ορισμένες επιλογές για να μην κάνεις λάθος. Πατάς το χρήστη που θέλεις και τέλος.

Για όποια άλλη βοήθεια πάνω σε αυτό αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω!

26 Comments

  1. despina says:

    από χτες δεν μπορώ να δω σχόλια,να σχολιάσω, να δω ποιοι πατησαν like και το περιεχόμενο δημοσιεύσεων σε ομάδες του fb από το κινητό μου.(defy mini)

  2. chameleon says:

    Γειά σας! Σας παρακαλώ θα ήθελα να μου πειτε τι εχει γινει με το προφιλ ενος φίλου μου….. Λοιπόν ενω μεχρι χθες μιλουσαμε σημερα στη συνομιλια βλεπω το ονομα του χωρις τη φωτο του οταν ανοιξω τη συνομιλια βλεπω μονο τα δικα μου μυνηματα…. στα δικα του λεει:”Αυτό το μήνυμα διεγράφη αυτόματα επειδή περιείχε περιεχόμενο που είχε επισημανθεί σαν καταχρηστικό ή ανεπιθύμητο.” Όταν παω πάνω στην αναζήτηση και πληκτρολογισω το ονομα του τον βλέπω με φωτο κανονικα και όταν παω να πατήσω πάνω του ανοιγει σελίδα και λέει: “Η σελίδα που ζητήσατε δεν βρέθηκε.

    Μπορεί να έχετε κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο που έχει λήξει ή έχετε πληκτρολογήσει λάθος την διεύθυνση. Σε κάποιες διαδικτυακές διευθύνσεις οι χαρακτήρες πρέπει να γραφτούν ακριβώς όπως είναι (μικρά ή κεφαλαία).”

    Κάτι τελευταίο ούτε στους φιλους του εμφανιζετε….)μπήκα και απο αλλα προφιλ για να το ελενξω, οχι μονο απο το δικο μου…) συγνωμη για το κατεβατό…..αλλα ήθελα να σας εξηγησω ακριβως…ευχαριστω!

    • TECHinsider says:

      γεια! μάλλον ο φίλος σου έχει παραβεί κάποιους κανόνες του Facebook και αυτό τον έσβησε.

      • ΓΚΑΡΙ says:

        Καλημέρα σας. Έκανα block έναν φίλο και έχω σβήσει όλες τις συνομιλίες και τα μηνύματα. Αν τον κάνω ξεμπλοκάρισμα υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν τα μηνύματα που έχω σβήσει;

  3. αντυ says:

    γεια σας,θα ηθελα να μαθω για ποιο λογο ενω μπορω να μπω στο προφιλ καποιου φιλου να δω το χρονολογιο του τις φωτογραφιες του κλπ φαινεται σαν να μην εχει δραστηριοτητα καθολου για ενα χρονο σαν να εχει παγωσει ο χρονος.μονο αν δημοσιευσει καποιος αλλος φιλος του κατι

  4. Χριστινα says:

    Καλημερα σας, εχω διαγραψει καποια ατομα απο το FB αλλα εξακολουθω να τα βλεπω στα παιχνιδια πως θα γινει να μην υπαρχουν ουτε εκει?

    Ευχαριστω!

  5. mariliam says:

    τι ακριβως είναι τα forward messages?

  6. Helen says:

    Εστειλα χρόνια πολλά σε μια φίλη μου, μου απαντά, μπαίνω στον τοίχο της και δε φαίνεται το μην.μου και εδώ και μια εβδομάδα δε φαίνεται σε εμένα τίποτα για αυτήν μόνο αν αλλάξει profile photo. Μπήκα από μιας άλλης φίλης λογαριασμό και φαινόντουσαν τα τσεκ ιν της και όλα τα μην. για χρόνια πολλά που τις είχαν στείλει οι άλλοι. Με έχει μπλοκάρει ή έχει γίνει κάτι κατά λάθος όπως υποστηρίζει? Ευχαριστώ

  7. Έλενα says:

    Μπορώ να εξαφανίσω έναν φίλο μου ούτως ώστε να μην μπορώ να τον βρώ ούτε από την λίστα των μπλοκαρισμένων ατόμων που έχω κάνει;; Μπορεί να γίνει; Υπάρχει κανένας τρόπος;

    • TECHinsider says:

      Όχι, όταν τον μπλοκαρεις θα βρίσκεται στη λίστα των μπλοκαρισμενων. Μονο αν διαγράψει το προφίλ του θα εξαφανιστεί.

  8. mary says:

    otan diagrafeis k ustera mplokareis kapoion ta minimata sou tha fainontai kanonika s auton me to onoma kai ti fwtografia i tha fainetai san xristis tou facebook k xwris fwtografia?

  9. panagiotis says:

    πως ξεμπλοκάρουμε από ομάδα κάποιον που μπλοκάραμε καταλάθος?

  10. katerina says:

    me svisane k me mplokarane ta mnm pou exei ston toixo tou apo emena tha fainontai sauton kai stous filous tou?mporw me kapoion tropo na ta svisw ?

Leave a Reply