Ο Steve Jobs παραιτήθηκε αλλά η Apple δεν πεθαίνει

Steve-Jobs

Ο Steve Jobs σήμερα δήλωσε την παραίτησή του στο διοικητικό συμβούλιο της Apple καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν  μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Το αφεντικό της Apple ήταν καιρό άρρωστος και ήταν αναμενόμενο ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο.

Τα χρηματιστήρια αντέδρασαν νευρικά και οι δήθεν αναλυτές έσπευσαν να γράψουν ότι ήρθε το τέλος της Apple ενώ ανεβάζουν στον θρόνο την Samsung. Όμως όλα αυτά είναι φανερό ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς.

Η Apple δεν είναι κανένα γωνιακό μπακάλικο ούτε ο Steve Jobs είχε όλα τα πόστα μέσα στην εταιρεία.

Αναμφισβήτητα ήταν ένας χαρισματικός manager που έφτασε την εταιρεία ψηλά όμως αυτή η εταιρεία έχει δομές, διοίκηση, τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και θα συνεχίσει να κυριαρχεί στην αγορά των smartphones με το iphone ή της ηλεκτρονικής αγοράς μουσικής με το itunes επειδή τα προιόντα της είναι καινοτομικά και έχουν ανατρέψει τη βιομηχανία.

Η Samsung θα πρέπει να μοχθήσει πολύ με νέα προιόντα που θα κάνουν την διαφορά και δεν θα κάνουν απλά copy paste άλλες συσκευές αν θέλει να αυξήσει τα ποσοστά της στην αγορά.

Ο Steve Jobs είχε δικαιωματικά δημιουργήσει έναν θρύλο γύρω από το όνομά του όμως τέτοιες εταιρείες δεν στηρίζονται σε πρόσωπα αλλά σε δομές. Το ίδιο ισχύει και με τον Bill Gates που έφυγε αλλά η Microsoft παραμένει ισχυρή.

Μετά την αποχώρηση του Steve Jobs, το ενδιαφέρον γύρω από την Apple παραμένει έντονο, ειδικά τώρα που περιμένουμε το φθηνότερο iphone αλλά και το κλασικό iphone 5.

Το αν τα νέα κινητά και οι νέες συσκευές της Apple θα παραμείνουν στην κορυφή, αυτό εξαρτάται από την εταιρεία, αν έχει προβλέψει σωστά τις τάσεις και αν έχει δυνατό  portfolio και όχι από έναν άνθρωπο που ούτως ή άλλως τελευταία ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος από τη μάχη με τον καρκίνο. Σίγουρα όμως αυτός ο άνθρωπος μπήκε στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας καθώς κατάφερε να αλλάξει τη βιομηχανία και να την προχωρήσει δεκάδες βήματα μπροστά. Και γι’αυτό του είμαστε ευγνώμονες…

Συγκρίνουμε τα καλύτερα κινητά
Σύγκριση smartphones με 300€
Σύγκριση smartphones με 200€
Android tips για το κινητό
Facebook tips που δεν ήξερες
Κινητά με χαμηλή ακτινοβολία
Όλα τα dual sim κινητά
Συγκρίνουμε όλα τα iPad
Windows Phone 8 κόλπα